17 September, 2011

IFA w50L (1965) - IST Models/Atlas

      Industrieverband Fahrzeugbau (Asociatia Industriala pentru Constructii de Masini), prescurtat IFA, a fost o uniune a constructorilor de masini din fosta Germanie de Est (DDR). Printre constructori se numarau Trabant, Wartburg, Barkas, Robur, Multicar, Simson si MZ.
      IFA w50L s-a produs in orasul Ludwigsfelde intre anii 1965 si 1990. A fost principalul "cal de povara" al DDR-ului, existand in peste 60 de variante si combinatii. A fost propulsat de un motor de 6560 cc cu o putere de 125 CP, si a existant si in varianta 4x4. Camionul s-a exportat, indeosebi, in tarile din Europa de Est si in Africa.

      Macheta este produsa de IST Models fiind si inscriptionata corespunzator pe sasiu. Vine pe un postament care imita o strada pavata, impreuna cu un pliant de prezentare. Este realizata destul de bine, fiind undeva peste medie, producatorul optand pt varianta camion cu prelata. Toate detaliile si inscriptiile sunt replicate coresounzator atat in fata cat si in spate. Oglinzile au "sticla" iar la interior se disting indicatoarele de bord, replicate cu ajutorul decalurilor. Personal sunt foarte multumit de ea, fiind un model pe care il astept demult la 1:43.IFA w50L (1965) - IST Models/Atlas

       Industrieverband Fahrzeugbau, shortened IFA was a association between several vehicle constructors from  former East Germany (DDR). Trabant, Wartburg, Barkas were among the constructors.
       IFA W50L was produced in Ludwigsfelde between 1965 and 1990. It had a 125 hp, 6500 cc engine. A 4x4 version also existed. The truck was exported in all the East European countries and Africa

     The scale model is produced and badged by IST Models. It comes with a post that looks like a paved road, and a brochure. It is very well made, above average. All the details and decorations are well replicated. The mirrors have "glass" and the interior has the dashboard gauges replicated by decals. Overall, it is a very good model, much expected at 1:43.


No comments:

Post a Comment