29 January, 2011

Wartburg 312 Limousine (1956) - DeAgostini/IST Models

       Wartburg este una dintre cele mai vechi marci de automobile germane. Isi trage numele de la castelul Wartburg de langa orasul Eisenach, unde a luat fiinta aceasta marca auto. Wartburg 312 a fost produs incepand cu anul 1956 pana in 1965, cand a fost inlocuit de Wartburg 353. Era disponibil in variante sedan, combi, pickup, coupe, roadster si cabrio. Motorul sau era unul in doi timpi, de 900 cmc, 3 cilindri. A fost exportat e tot cuprinsul Europei si in State, fiind o priveliste destul de comuna si in Romania anilor '60.

       Macheta este tot din colectia DeAgostini si produsa de IST Models. Printre cele mai reusite componente se numara siglele, perfect lizibile si blocurile optice care sunt diferentiate pe culori, lucru rar pt DeAgostini. S-a optat pt varianta in 2 culori, dupa opinia mea o alegere perfecta. Nu la fel de reusite sunt stergatoarele si oglinzile. Erori nu are si pe ansamblu este o machete peste medie.


Wartburg 312 Limousine (1956) - DeAgostini/IST Models

        Wartburg is one of the oldest german car brand. It gets the name from the Wartburg castle near the city of Eisenach, where this car was developed. Wartburg 312 entered production in 1956 and was built until 1965 when it was replace with the Wartburg 353. It was available in multiple body styles: sedan, estate, pick-up, coupe, roadster,  cabrio. It had a 2-stroke, 900 cmc, 3 cylinder engine. It was exported all across Europe and USA, being a common sight in Romania in the '60s.

        The scale model is also from the DeAgostini collection, produced by IST Models. Badges are among the most well made features of this model. The backlights have different colors, which is unusual to DeAgostini models. They chosed a 2 color paint job, which i find very good. The mirrors and the wipers are a bit rough. It does not have replication errors, being an above average model






5 comments:

  1. daca este din Eisenach inseamna ca este facut in castelul Wartburg . in plus mie im place mult modelul cica am vazut pe youtobe ca are motor de mmotocicleta. as mai comenta dar trebuie sam-i mangai pisica. nuamai vazuto de o saptaman asa ca pa

    ReplyDelete
  2. am o intrebare [in numarul 6 este brelocul?

    ReplyDelete
  3. am opservat ce dupa usile din spate sete cum sa zic asa grasut.ca pe capota este un fel de antena.oglinda arata ca o tronbeta rupta.iar jantele au niste puncticele mici.tot dupa usile din spate este asa cum sa zic ca niste gauri de aerisire .dar nustiu dar cred ca scoate multicel fum iar cred ca scoate un zgomot foarte urat.am vazut o reclama pe youtobe cum arata fiecare detaliu.poate daca o gasesc o sati dau adresa si tritlul.amai vazut pe un sait cum se fabrica.

    ReplyDelete
  4. mai este o zi si numai am rabadare. de bea astept acest model.ieri a venit mos nicolae si mi-a adus un robot lego hero factory desi vroiam un set ferrari race play de la bburago la scara 1/43 metalic.ca eu am plecat la dornesti iar cand am venit ce sa vezi in ghetele mele mici un stilou si un robot lego hero factory.in papuci de casa a lui ata erau trei perechi de chiloti. in papuci lui mama era un pachet de cafea,iar in papuci lui bunica nu era nimic.dupa 2,3 ore mi-a aratat ca a primit o bomboniera.robotul meu numi placea pana sal combin cu celalalt robot[ca mai aveam unul de sf. andrei de ziua mea]. cand lam conbinat pia placut la nebunie. dar dupa aceea am zis ca era mai frumos cand erau doi.deacum o sal conbin cand o asa vina[o sa-micumpar]o masina de legenda.tata zice ca osal pun sa pazeasca bradul de craciun.dupa nr 6 vine nr 7 care este lada 1500.

    ReplyDelete
  5. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing blog that understand the value of providing a quality resource for free. Hamilton Wedding Limo

    ReplyDelete