28 May, 2011

Tatra 603 (1968) - DeAgostini/IST Models

      Tatra 603 a fost o limuzina de lux produsa in Cehoslovacia de catre compania Tatra. A facut parte dintr-o serie de limuzine produse de Tatra, serie care a pornit cu Tatra 77. In Cehoslovacia comunista, doar elita partidului si conducatorii marilor uzine aveau acces la o astfel de limuzina. Masina prezentata a facut parte dintr-o serie de 3 modele usor diferite a caror proiectare a inceput, in secret, in 1952. Dupa mai multe teste in tunelul aerodinamic s-a ales o forma finala a caroseriei, cu un design foarte avantgardist pentru acea perioada. Exista oarecare ambiguitati in ceea ce priveste anii de productie ai modelelor precum si diferitele modele, mai ales datorita faptului ca la un moment dat mai multe masini au fost intoarse in uzina si modificate, inclusiv la partea de design.

       Macheta reproduce unul din modelele cu 4 faruri. Realizarea este in stilul machetelor de revista, mai multe accesorii optionale pe masina reala, lipsind. Printre acestea ar fi farurile de ceata, oglinzile, ornamente la roti. Vopseaua este frumos aplicata, foarte sensibila. Aerisirile laterale sunt realizate individual. Siglele si decalurile sunt ireprosabile si la aceasta macheta.


Tatra 603 (1968) - DeAgostini/IST Models


      Tatra 603 was a luxury limousine produced in Czechoslovakia by the Tatra company. It was a part of a series of limo produced by Tatra, starting with Tatra 77. In the communist period, only the government elite and factories managers had access to such a car. This model was one of the 3 slightly different versions, whose designing started in 1952. After many tests in the wind tunnel, an aerodynamic shape was chosen, having a very futuristic design for that period.

       The scale model replicates on of the models featuring 4 headlights. The model is made in the press models style, with some optional components ( mirrors, fog lights) missing. The decals and badges are perfect for this model.

 

1 comment: