27 March, 2011

Wartburg 353 Tourist (1981) - DeAgostini/IST Models

       Cunoscut si ca Wartburg Knight, Wartburg 353 a intrat in productie in 1965, si a inlocuit gama Wartburg 311-312. S-a produs pana in 1988, iar in 1985 a primit un facelift si numeroase imbunatatiri. In Germania de Est, a fost intens folosit ca masina a serviciilor publice, in special in politie. Oamenii de rand care isi doreau aceasta masina asteptau pana la 15 ani pentru una. A avut succes la export, in deosebi in Marea Britanie, dar si in tarile din Blocul Estic in care s-a exportat. In Romania nu s-au importat, dar au ajuns multe la mana a doua, dupa '89. Modelul Tourist a fost dezvoltat la sfarsitul anilor '70, inainte de aplicarea faceliftului.

       Macheta reproduce modelul dinainte de facelift, disponibil din 1965. Culoarea galben o prinde foarte bine. Ca realizare este reusita. Realizarea este la standaredele DeAgostini, oglinzi fara sticla, decaluri impecabile si jante foarte bine realizate. Interiorul nu prezinta nici o decoratie iar stopurile sunt monocolore.
s
Wartburg 353 Tourist (1981) - DeAgostini/IST Models

     Wartburg 353, a.k.a. Wartburg Knight went in production in 1965, and replaced the Wartburg 31x range. It was produced until 1988, while in 1985 he got a face-lift and other improvements. In the East Germany was used as a public service car, especially by the Police. Ordinary people waited up to 15 years for one. It was a succes in exports, particularly in Great Britain, but also in the other Eastern Block cars. Romania did not imported them officially, but many got here after 1989. The estate version, named Tourist, was developed in the end on the '70s, before the facelift.

      The scale model replicates the model before the facelift, which was available since 1965. The yellow color looks very good on this model. The realization is according to the DeAgostini standards, mirrors with no "glass", accurate decals, and very good made rims. The interior lacks any painted details and the backlights are monocolor which is ok for this model.





2 comments:

  1. Da, azi a aparut 353-ul , dar din cauza culorii am renuntat sa-l cumpar. MAJORITATEA MODELELOR APARUTE AU O CULOARE GRESIT ALEASA, NU REPREZINTA MODELELE.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dom'le, al naibii daca va inteleg ce aveti cu culorile...
      Da matale colectionezi culori, sau machete auto?
      Era mai bun daca-l faceau alb de se vedeau toate imperfectiunile....
      La pretul asta, ce vrei? Ia-le de pe e-bay si da in loc de 25 RON - 25 Eur. Eeeee,...

      Delete