21 September, 2010

Dacia Duster (2010) - Solido

       Dacia Duster a aparut in 2010 si este primul SUV produs de Dacia. Numele de Dacia Duster a mai existat in anii 80 si nu era altul decat numele de export pentru Aro 10. Dacia Duster a fost prezentat ca si concept la Salonul de la Geneva in martie. Din pacate, sau din fericire (depinde de gusturi), varianta de serie a iesit total diferita de concept. Dacia Duster a vrut, si a reusit sa fie cel mai ieftin SUV, varianta entry-level neavand nici macar tractiune 4x4.

       Macheta, spre deosebire de celelalte din gama, a fost produsa de Solido, iar diferenta de calitate se observa, desi Duster-ul este peste standardul Solido. Primul lucru care mi-a sarit in ochi a fost sigla, care, desi aplicata, nu este reusita, iar inscriptia DACIA nu se vede, spre deosebire de macheta Logan Pick-up, de exemplu, produsa de Eligor. Stopurile au nituri. Imi plac jantele, care sunt replicate frumos, si se vad si discurile de frana si etrierii.

Dacia Duster (2010) - Solido

        Dacia Duster was released in 2010 and it's the first SUV released by Dacia. Not many people know that the name "Dacia Duster" existed in the '80s and it was the name of Aro 10 for some export countries. Dacia Duster was presented as a concept at the Geneva Motor Show in march. Unfortunately, or not (depending of opinions), the final version was totally different from the concept. Dacia Duster was made to be the cheapest SUV and succeeded but the entry-level version does not even have four-wheel drive.

       The scale model, unlike the other modern Dacia range, was made by Solido, and the quality differences are easy to spot, even if the Duster is above Solido's standards. The first thing I did not like was the badge, which is rough made and the DACIA text is not visible. The backlights have rivets. I like the rims, very well replicated, and you can see the brake disks and the calipers.

4 comments:

 1. Imi spui de unde ai macheta? As vrea sa cumpar si eu una.

  ReplyDelete
 2. De la lansarea masinii. Nu se mai gasesc acum decat foarte scumpe

  ReplyDelete
 3. salut am vazut ca esti inpatimit cu machete vreau si eu ceva modele dar ai preturi mari mai poti lasa un pic l pret nustiu de unde le faci rost dar apreciez ca si asta e o munca stima poti sa imi lasi ceva id sa vb
  pe okazi am vazut ca ai

  ReplyDelete
 4. stiati ca a aparut macheta dacia lodgy

  ReplyDelete